Advies & Begeleiding

'Kinderen krijgen gelijke kansen als ze ongelijk onderwijs kunnen genieten.' 

-Sanja Nikolic-

Schoolbegeleiding & Interim management

Passend Onderwijs betekent dat alle leerlingen een plek moeten krijgen op een school die passend is en aansluit bij de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden van het kind. Zo kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen.


Scholen bieden daarom extra begeleiding aan hun leerlingen die dit nodig hebben, zoals bijvoorbeeld kinderen met leer- of gedragsproblemen. De kwaliteiten en onderwijsbehoeftes van een kind staan centraal: niet de belemmerende factoren rond een kind. 


Bij Rick & Co ondersteunen en adviseren we scholen in het vormgeven, invullen, implementeren èn organiseren van passend onderwijs om zo aan de leerlingen van de school, onderwijsondersteuning op maat te bieden. Want; passend onderwijs is soms makkelijke gezegd dan gedaan en heeft de school simpelweg een paar extra ogen nodig om dat te kunnen doen wat nodig is. 


Rick & Co heeft jarenlange ervaring als leerkracht, intern begeleider, zorgcoordinator in het basisonderwijs; daardoor met beide benen in het onderwijs en bekend met de verschillende geledingen van een school.

Altijd praktisch en concreet, werkbaar voor het team en de dagelijkse praktijk. Rick & Co ondersteunt en ontlast daarmee intern begeleiders, zorg-coördinatoren en directies. Workshops & Studiedagen

Rick & Co maakt het makkelijk; we hebben jarenlange onderwijservaring, zowel voor de klas als 'ernaast'. Rick & Co is een graag geziene critical-friend in het onderwijs, die praktisch meedenkt en zaken bespreekbaar maakt. We inspireren en creëeren samen een nieuwe werkomgeving waarbij leerkrachten en intern begeleiders zich gehoord voelen en weer geinspireerd aan het werkt gaan: weer inspirerend voor de klas en op school!


Rick & Co inventarisert en bespreekt de situatie en luistert naar de persoonlijke wensen. Samen wordt er een plan gemaakt op basis van deze wensen. Klik hier als je Rick & Co als coach wil inzetten. 


Rick & Co verzorgt voor scholen workshops en studiedagen. 

Zowel binnen de onderwerpen (gerelateerd aan) Passend Onderwijs en Erfgoededucatie. 

Bij Rick & Co doen we dat altijd met oog voor de praktijk; het is immers niet altijd makkelijk om deze thema's te verbinden met de dagelijkse lesstof of realiteit. Rick & Co is gecertificeert Canon-trainer.

Als het even kan verzorgen we dit op een mooie en passende erfgoedlocatie dicht bij de school; een inspirenende omgeving werkt immers motiverend!

Samen kijken we naar een wokshop of studiedag op maat voor de school, ern zijn veel mogelijkheden: klik hier om met Rick & Co te brainstormen!

 

Coaching

Rick & Co

Benieuwd wie we zijn? 

Dat vertellen we hier binnenkort! 

Als je net zoals Rick & Co van koekjes houdt en dus ons hele aanbod wil lezen, accepteer dan onze digitale cookies!

Accepteren