Advies & Begeleiding

'Kinderen krijgen gelijke kansen als ze ongelijk onderwijs kunnen genieten.' 

-Sanja Nikolic-

Begeleiding & Interim (zorg)management

Passend Onderwijs betekent dat alle leerlingen een plek moeten krijgen op een school die passend is en aansluit bij de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden van het kind. Zo kunnen kinderen zich optimaal ontwikkelen.


Scholen bieden daarom extra begeleiding aan hun leerlingen die dit nodig hebben, zoals bijvoorbeeld kinderen met leer- of gedragsproblemen. De kwaliteiten en onderwijsbehoeftes van een kind staan centraal: niet de belemmerende factoren rond een kind. 


Bij Rick & Co ondersteunen en adviseren we scholen in het vormgeven, invullen, implementeren èn organiseren van passend onderwijs om zo aan de leerlingen van de school, onderwijsondersteuning op maat te bieden. Want; passend onderwijs is soms makkelijker gezegd dan gedaan en heeft de school simpelweg een paar extra ogen en oren nodig om dàt te kunnen doen wat nodig is. 


Rick & Co heeft jarenlange ervaring als o.a leerkracht, intern begeleider, RT-er, zorgcoördinator in het basisonderwijs: daardoor met beide benen in het onderwijs staande en bekend met de verschillende geledingen van een school.

Altijd praktisch en concreet, werkbaar voor het team en de dagelijkse praktijk. Rick & Co ondersteunt en ontlast daarmee intern begeleiders, zorg-

coördinatoren en directies. Workshops & Studiedagen

Rick & Co maakt het makkelijk; we hebben jarenlange onderwijservaring, zowel voor de klas als 'ernaast'. Rick & Co is een graag geziene critical-friend in het onderwijs, die praktisch meedenkt en zaken bespreekbaar maakt. We inspireren en creëeren samen een nieuwe werkomgeving waarbij leerkrachten en intern begeleiders zich gehoord voelen en weer geinspireerd aan het werkt gaan: weer inspirerend voor de klas en op school!


Rick & Co inventarisert en bespreekt de situatie en luistert naar de persoonlijke wensen. Samen wordt er een plan gemaakt op basis van deze wensen. Klik hier als je Rick & Co als coach wil inzetten. 


Rick & Co verzorgt voor scholen workshops en studiedagen. 

Zowel binnen de onderwerpen Passend Onderwijs en Erfgoededucatie. 

Bij Rick & Co doen we dat altijd met oog voor de praktijk; het is immers niet altijd makkelijk om deze thema's te verbinden met de dagelijkse lesstof of realiteit.

Rick & Co is gecertificeert Canon-trainer.


Als het even kan verzorgen we dit op een mooie en passende erfgoedlocatie dicht bij de school; een inspirerende omgeving werkt immers extra motiverend!

Samen kijken we naar een wokshop of studiedag op maat voor de school, er zijn veel mogelijkheden: klik hier om met Rick & Co te brainstormen!

 

Coaching

Rick & Co